WIE IS DE “MAKE IT ONE DAY FOUNDATION”

Oprichter en bedenker

Danny Klomp

Ik ben Danny Klomp (1986). Van 2004 tot eind 2021 beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht.
In 2006/2007 & 2010 werd ik uitgezonden naar Afghanistan. In 2011 werd bij mij PTSS geconstateerd.
Ik werkte door totdat het niet meer ging (2017) en kwam ik thuis te zitten. in deze periode dat ik thuis zat en behandeld werd, luisterde ik veel naar muziek.
Nadat ik gedurende deze tijd een draaitafel had aangeschaft, merkte ik al snel dat achter de decks staan mij enorm helpt om uit mijn hoofd te komen. Het werkt meteen ontspannend en geeft me veel kracht. Gezien het aan de echte skills nog ontbrak, besloot ik in 2020 in samenspraak met mijn case coƶrdinator een opleiding te gaan doen tot DJ-producer.

Kijkend naar mijn eigen positieve ervaringen tijdens mijn opleiding, optredens en de vele uren die ik zelf achter de draaitafel sta, zie ik mogelijkheid om lotgenoten te kunnen helpen middels het maken van muziek. Het heeft mij enorm veel opgeleverd. Even alles kunnen vergeten, niet meer in je hoofd te hoeven zitten en het opnieuw ervaren van positieve energie. Dit wil ik overdragen!
Tevens wil ik een bijdrage leveren aan het vergroten van de maatschappelijke erkenning en waardering van de hedendaagse veteraan.
Zo is mijn idee voor Make It One Day Foundation ontstaan.

Wat wil ik

Ik wil vooral veteranen helpen, die in hetzelfde schuitje zitten als waar ik in heb gezeten. Als je samen muziek draait en beleeft, hoef je niet te praten, maar je bent wel bij elkaar. Plezier hebben met anderen in teamverband en hierdoor sociale contacten aandurven gaan en onderlinge verbondenheid creƫren.

Mijn idee is dan ook, middels muzikale begeleiding in de breedste zin van het woord veteranen, actief-militair en eerstegraads thuisfront, te verbroederen. In samenwerking met Olaf Ramak, oprichter en directeur van de Pro DJ-school ga ik een opleiding verzorgen.

Het programma is op te delen in twee niveaus: basics & advanced. In acht lessen leren de veteranen in de basis het DJ vak. Als iemand zich verder wil ontwikkelen, dan kunnen ze de advanced volgen. Deze training bestaat wederom uit acht lessen.

Muziek is zo bevrijdend en geeft je kracht.

Ik hoop dat veteranen met PTSS beseffen dat ze, ondanks de shit in hun hoofd, die ik als ervaringsdeskundige goed ken, de keuze hebben: bij de pakken gaan neerzitten of er nog wat van maken.